reede, 28. detsember 2018

Kirju koera välimusega maiustus

Gluteenivaba, teraviljavaba, vegan, toortoit.

Proovisin teha kirju koera maiustust. Välimuselt ja konsistentsilt oli tulemus väga hea, aga maitse päris kirju koera oma polnud, sest kookosõli maiste oli üsna tugevalt tunda, kuid vaatamata sellel oli see maiustus ikkagi hea. Ei oska ka ühtki muud või asendust leida, mis maiustuse kõvaks ja koospüsivaks teeks ilma kookose maitseta.


130 g (1,75 dl) india  pähkleid
130 g (~18 tk) kuivatatud datleid
60 g (7 tk) kuivatatud aprikoosi peeneks purustatult
60 g (7 tk) kuivatatud aprikoose suuremate tükkidena marmelaaditüki efekti tekitamiseks
70 g (1 dl) kookosjahu
3 kuhjaga tl (15 g) (toor)kakaod
60 g (2 kuhjaga spl) tahket kookosõli

Pesin india pähklid veega üle, seejärel purustasin köögikombainis peeneks puruks.
Samuti pesin datlid ja aprikoosid, mõlemal kontrollisin ühekaupa, et kive sees pole. Mõlemad purustada peeneks. Pooled aprikoosid jätta suuremateks tükkideks.
Pähklipurule lisada kõik teised koostisained peale suuremate aprikoositükkide, töödelda köögikombainis ühtlaseks massiks, lõpus lisada suuremad aprikoositükid ja korraks lasta köögikombainil need ülejäänud segu hulka segada.

Saadud segust tegin kaks vorstikest. Asetasin purutaolise taigna toidukilele, seejärel tõmbasin kile otstest kinni võttes purumassi tugevaks vorstikeseks. Vormisin ja kontrollisin läbi kile, et  maiustus oleks  tugevalt koospüsiv ja panin 15minutiks sügavkülma, seejärel lõikasin viiludeks. Säilitasin tavalises külmkapis taldrikul.
Tegin sellest kogusest kaks peenikest kangi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar