Gluteenivaba, teraviljavaba, piimavaba, veganlik toorkook
Põhi:
150 g kreeka pähkleid
150 g datleid
Kreeka pähklid pesta, purustada peeneks. Datlid pesta ja kontrollida ühekaupa, et kive poleks sees. Purustada köögikombainis ühtlaseks massiks, siis lisada pähklipuru ja lasta köögikombainil need kokku segada.
Põhi laotada küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.
Kreem:
220 g kuivatatud datleid
2 purki kookospiima tahket osa (soovitan ICA I love eco, odavam ja tahkem kui Santa Maria oma)
40 g (toor)kakaod
3 tl kookosõli
Datlid pesta ja kontrollida ühekaupa, et kive poleks sees. Purustada köögikombainis ühtlaseks massiks.
Avastasin väga hea kookospiima ja pealegi mahetoode ja maksab peaaegu euro vähem kui Santa Maria kookospiim, mis viimasel ajal on poolvedelaks jäänud.
Panna eelmisel päeval külmkappi. Mõnel purgil tuleb korralikku tugevat tahket osa nii palju, et vedelat peaaegu polegi.
Datlipüreele lisada kookospiima tahke osa ning kakaopulber, töödelda köögikombainis ühtlaseks, siis niristada samal ajal mikserdades või segades juurde vedel kookosõli.
Pool kreemi valada põhjale.
Puru:
1 dl kookosjahu
2 tl (toor)kakaod
4 tl palmisuhkrut
2 tl kookosõli
Kõik puru koostisained panna köögikombaini ja töödelda ühtlaseks.
Kreemi peale panna pool puru.
Sinna peale 150 g kirsse ja lisaks arvestada kirsse veel ka kaunistamiseks.
Koogi kokku panek:
1. põhi
2. pool kreemi
3. pool puru
4. kirsid
5. teine pool kreemi
6. teine pool puru
7. kaunistamiseks kirsse
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar