kolmapäev, 9. november 2022

Ahjuköögiviljad


Toored köögiviljad (sobivad porgandid, peedid, kaalikad, juurseller, pastinaak, brokoli, ka brokoli jäme vars viilutatult, lillkapsas, paprika, kartulid) valan natuke õli pudelist  ja soola, segan enne läbi ja siis ahju küpsetuspaberiga pannile. Iga köögivilja segasin eraldi vähese õliga. Mõnikord panen õli ja soola alles siis kui kõik on juba panni peal.
Peedid, kaalikad, juurselleri lõikan õhukesteks viiludeks, porgandi ka pikuti vähemalt neljaks. Paprika ja brokoli panin 15 min hiljem. Mul selline programm, ülevalt, alt + ventilaator. Sellega sai kiiresti 200 kraadi juures ülemises vahes (umbes 30 min kulus aega).
Olen teinud erinevaid kombinatsioone. Ühel pildil on ka varsselleri jupid, kuid neid ei soovita sellisel kujul ahjus küpsetada, ei küpse läbi ja ei jää head. Pigem lõigata varssellerid väikesteks viiludeks nagu rabarberit lõikaks ja praadida eraldi pliidil panni peal. Ja siis võib praetult need lõpupoole ahju teiste köögiviljade juurde lisada.
Kuna paprika ja brokoli ning lillkapsas lähevad kiiresti pruuniks siis neid ei tasu kohe alguses panna, vaid lisada 15 min hiljem.
Brokoli jämedad varred olid viiludena küpsetatult ka head, kapsa maitsega.







Siin on pikuti pooleks lõigatud väiksemad kartulid koos porganditega pandud korraga küpsema jällegi ventilaatoriga programmiga ülemisse vahesse. Veidi õliga üle niristatud ja soolaga üle raputatud. 30 minutiga olid mõlemad valmis.





 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar