kolmapäev, 9. november 2022

Kikerherne hummus, oapasteet





Lihtsa hummuse või oapasteedi valmistamiseks läheb vaja 400 g purk kikerherned vees või valged oad vees konservi. Kikerherned või oad pesta sõelal hoidise vedelikust puhtaks (vedelik sisaldab gaase tekitavaid aineid).
Pestud kaunvili valada köögikombaini, sinna lisada 2 spl oliiviõli ja 2 spl vett ning 0,5 tl soola ja soovi korral 1 tükeldatud küüslauguküüs. Kõik koos töödelda köögikombainis ühtlaseks massiks.

Ülemisel pildil paksem mass on kikerhernestest. Valgetest ubadest tuleb kreemjam ja õrnem toode.
Mõlemad sobivad krõpsude või leiva katteks, köögivilja dipiks, aga ka kasvõi keedetud kartuli kõrvale.








 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar