Minu tänane menüü andis mulle:
energiat 1964 kcal
süsivesikuid 64,8% ehk 344 g, mis oli rohkem kui lubatud (norm 50-60%)
rasvu 24,9% ehk 54,3 g - (soovituslik 25-35%), programm luges selle õigeks koguseks
valke 10,3% ehk 50,6 g (soovituslik 10-20%), samuti jäi soovitatu piiresse.
Ilmselt oleks tänased numbrid olnud paremini tasakaalus kui oleksin ühe banaani asemel söönud 2 pähklit.
Kiudaineid sain 51,6 g.
Programmi järgi oleksin võinud rohkem tarbida Ca, I, Se. B2 oli ühe koma järgse numbri võrra vähem, sest ei söönud täna avokaadot. Seda tuletab ta ka meelde, et D-vit ja B12 ei saa sellest toidust, kõiki teisi vitamiine, mineraale ja folaate sain piisavalt.
Hommikusöök:
igahommikune gluteenivabadest kaerahelvestest vee ja soolaga valmistatud puder.
gluteenivabad kaerahelbed 100 g
4 dl vett
soola
külmutatud mustikaid 115 g
külmutatud ananassi 75 g
külmutatud astelpajumarju 15 g
kreeka pähkleid 30 g
päevalilleseemenid 20 g
Hommikusöök sisaldas 804 kcal
süsivesikuid 98,3 g
rasvu 39,2 g
valke 24,7 g
Vahepala (kell 13):
melon 110 g
sinised viinamarjad 72 g
ploomid 265 g
Energiat 192 kcal
süsivesikuid 46 g
rasvu 1,19 g
valke 2,42 g
Lõunasöök (kell 15):
keedetud pruun riis 170 g
hiinakapsas 63 g
rooma salat 17 g
spinat 30 g
tomat 147 g
porgand 21 g
petersell 20 g
mustrõigas 10 g
kollane paprika 62 g
peet 60 g
valge peakapsas 30 g
till 10 g
ingver 4 g
oliiviõli 6 g
Ingveri ja mustarõika tükid segasin keedetud riisiga.
Lõunasöök sisaldas:
Energiat 403 kcal
süsivesikuid 73,5 g
rasvu 9,49 g
valke 11,9 g
Vahepala:
banaan 112 g
õunad 125 g
ploomid 120 g
Energiat 211 kcal
süsivesikuid 52,5 g
rasva 0,69 g
valke 1,94 g
Õhtusöök:
115 g keedetud gluteenivabu spagette maisist ja kinoast (toorelt 75 g)
tomatit 120 g
kurki 140 g
brokolit 46 g
tilli 8 g
punast peakapsast 15 g
lilla porgand 15 g
Energiat 354 kcal
süsivesikuid 73,8
rasvu 3,75 g
valke 9,7 g
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar