kolmapäev, 2. jaanuar 2019

Kartuli-päevalilleseemnetaignast plaadipirukad

Plaadipiruka tainas - gluteenivaba, muna- ja piimavaba, teraviljavaba, vegan.

Pehme tainas, mis püsib pärast küpsetamist kenasti koos, kuid kindlasti tuleb enne katte panemist põhja üksi eelküpsetada vähemalt 15 minutit, toorena koos katteainetega küpsema pannes ei küpse tainas ära.
Porgandipirukas



















Kapsapirukas



















Šampinjoni-suvikõrvitsa-baklažaanipirukas





















Tainas:
7 suurt keedetud kartulit ehk 7 dl riivitult
150 g ehk 1,75 dl päevalilleseemneid
3/4 tl soola

Päevalilleseemned purustada köögikombainis hästi peeneks.


















Keedetud, jahtunud kartulid riivida köögikombainis jämeda riiviga., siis panna ka päevalilleseemnepuru köögikombaini riivitud kartulite juurde, lisada soola ja töödelda koos ühtlaseks massiks.
Saadud tainas laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja panna eelkuumutatud 200kraadise ahju keskmisesse ossa eelküpsema 15-20 minutiks.
Tainas küpsenult:
Katta täidisega ja küpsetada veel 15 minutit.
Porganditäidise jaoks lõikasin toored porgandid juppideks, keetsin poolpehmeks, purustasin köögikombainis. Segasin sinna hulka praetud hakitud sibulad, soola, pipart.




Kapsatäidise jaoks hakkisin kapsa, hautasin vähese veega pehmeks. maitseks lisasin veidi palmisuhkrut, soola, pipart, praetud sibulatükke.

Šampinjoni-köögiviljakatte jaoks tükeldasin täidetud šampinjonide tegemisest järgi jäänud seenejalad väiksemaks, lisasin soola, kuumutasin õlisel pannil kuni tekkinud vedelik oli kadunud, seejärel lisasin hakitud sibulad ja praadisin koos läbi. Baklažaani ja suvikõrvitsa tükeldasin väikesteks kuubikuteks ja praadisin pannil kuni olid poolküpsed. Tekkinud vedeliku kurnasin ära, maitsestasin soolaga.




















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar