teisipäev, 1. jaanuar 2019

Vaarika-kookospiima toorkorvikesed

Gluteenivabad, teraviljavabad vegan toorkorvikesed
Väga meeldiva maitsega kreem, korvikesega kokku sobis ka hästi, kuid korvikene võiks isegi vähem magus olla.

Nendest kogustest tuleb 6 tk
Korvikesed:
150 g mandleid
100 g ehk 14 tk kuivatatud datleid
1 spl ehk 25 g kookosõli tahkena
1 tl (toor)kakaod

Kreem:
1 dl ehk 75 g külmutatud vaarikaid
100 g ehk 14 tk kuivatatud datleid
15 g ehk 1 dessertlusikatäis kookosõli tahkena
1,5 dl kookospiima tahket osa, mis on saadud öö külmkapis seisnud Santa Maria lillast kookospiimapurgist

Purustasin pestud mandlid köögikombainis peeneks puruks ja tõstsin köögikombainist välja. Nüüd purustasin köögikombainis pestud datlid, millel kontrollisin ühekaupa, et kive sees pole.
Lisasin mandlipuru datlipüreele, lisasin kookosõli ja kakao, töötlesin köögikombainis ühtlaseks.
Panin 6 muffini pabervormi muffinipanni pesadesse. 
Jagasin  korvikeste segu 6 vormi peale ära, vajutasin  korralikult mööda külgi ja põhja.
Panin muffinipanni 15minutiks sügavkülma, seejärel võtsin korvikestelt pabervormid ümbert ära. See tuli lihtsalt.
Kreemi tegemiseks purustasin vaarikad külmunult peeneks puruks.


Datlid pesin ja purustasin samuti köögikombainis peeneks, kuid enne võtsin vaarikapüree välja. Datlipüreele lisasin purustatud vaarikad, töötlesin köögikombainis ühtlaseks, siis tõstsin saadud segu kaussi ja segasin lusikaga hulka kookospiima tahke osa ja kookosõli. Kuna seekord ei olnud see tahke osa väga paks, siis lisasin ka kookosõli, mis külmas tahkub.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar