Munavaba, gluteenivaba, piimavaba.
Kuigi kook on välimuselt tagasihoidlik, oli see sümpaatse maitsega nii taignaosa kui ka õunte ja palmisuhkru täidise poolest. Kui kuumalt oleks võinud kartulimaitset aimata, siis juba leigena oli see maitse kadunud ja järgmisel päeval polnud mingit jälge kartuli maitsest, kuid teisel päeval oli tainas veidi kuivaks muutunud. See kook on esimesel päeval kindlasti parem.
Koogi põhi ja kate olid tugevad, aga kahvliga oli võimalik tükkideks murda, jahtunult sai ka käest süüa, kuumalt oli täidis üsna vedel. Kook oli vaatamata tugeva välimusega kattele hästi lõigatav, lõikamisel ei murdunud kook valest kohast.
Tainas:
5 keskmist keedetud kartulit (10 poolikut), riivitult 3,5 dl
0,8 dl õli
2,5 dl riisijahu
4 spl palmisuhkrut
soola pole vaja lisada kui kartulid on keedetud soolaga maitsestatud vees.
Täidis:
1 l õunaviile
4 spl palmisuhkrut
Taigna tegemiseks riivisin keedetud kartulid köögikombainis peene riiviga, seejärel panin köögikombaini noa ja kartulimassile lisaks lisasin sinna, riisijahu, õli, palmisuhkru.Töötlesin ühtlaseks taignaks.
Rullisin taigna kahe küpsetuspaberi vahel ristkülikukujulise ahjuvormi suuruseks. Tainas oli hästi rullitav, kuid küpsetuspaberi abil täidise peale panemisel läks natuke katki.
Tõstsin põhjataigna koos küpsetuspaberiga vormi põhja, katsin õunaviiludega, sinna peale raputasin palmisuhkru.
Tõstsin täidise peale teise taigna.
Küpsetasin 200kraadise ahju keskmises osas 30 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar