kolmapäev, 12. september 2018

Taimne omlett kikerhernejahust

Munavaba, piimavaba, gluteenivaba.

Proovisin ka teha kikerherneomletti, kogused kombineerisin ise.
1,5 dl kikerhernejahu
1,75 dl vett
3/4 tl soola
0,5 tl paprikapulbrit
0,5 pk külmutatud Hortex Mexico segu (väikeste tükkidena porgand, rohelised herned, rohelised oakaunad, maisiterad, punased kidney oad, paprika)

Kikerhernejahu segada veega, lisada maitseained, segada korralikult, et jahutükke ei jääks. Lõpuks segada hulka külmunud köögiviljasegu.
Kogu segu valada kuumale õlisele pannile,


















küpsetada umbes 4 minutit ühelt poolt, siis paar minutit teiselt poolt nii, et mõlemalt poolt on pruun.



















Mina lõikasin ümber keeramiseks omleti pooleks.
Kui tooreks jääb, on veidi mõru maitse juures, tuleks küpsetada korralikult küpseks.

Pealmine kiht oli krõbe, aga seest oli pehme, aga mitte vedel ega laialivajuv.
Täiesti sümpaatne söök, kikerhernemaitset soojana polnud. Jahtunult polnud nii hea kui soojalt.
Pool selle retsepti kogust on ühele inimesele korralik kogus.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar