teisipäev, 28. august 2018

Kaerajahust õunakook

Gluteenivaba, munavaba, piimavaba

Kook oli magus ja hea, püsis kenasti koos. Datlipüree ja õunamoosiga tehes ilmselt polegi võimalik kuiva kooki teha, kook jääb niiske, aga minu arvates nätske kook ei olnud.

5 dl gluteenivaba kaerajahu
1,5 dl datlipüreed (150 g pakk kuivatatud datleid + 0,75 dl vett)
1,5 dl ilma suhkruta õunamoosi
1 dl rosinaid
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
3 spl õli
6 dl väikseid õunatükke

Datlipüree tegemiseks pesin iga kuivatatud datli ühekaupa, samal ajal katsudes, et üheski kivi sees pole. Surusin tihedalt mõõdukannu, kuhu olin enne pannud 0,75 dl vett, jätsin ligunema. Vähemalt tund võiks leotada, siis tuleb püreestades ühtlasem püree, ei jää tükke. Mina panin hommikul külmkappi ligunema ja õhtul tegin saumikseriga püreeks.

Õunamoosi keetmiseks koorisin ja puhastasin valged klaarid, tükeldasin suurteks kuubikuteks, panin vähese veega keema, nii et vesi kattis  0,5-1 cm ulatuses potipõhja. Keetsin pehmeks, püreestasin veel ka saumikseriga, lasin jahtuda.

Õunad koorisin, puhastasin, lõikasin väikesteks tükkideks.
Panin köögikombaini jahu, küpsetuspulbri, segasin omavahel, siis datlipüree, õunamoosi, õli ja vee, töötlesin ühtlaseks taignaks. Segasin juurde rosinad ja õunatükid. Küpsetasin 200kraadise ahju keskmises osas küpsetuspaberiga vooderdatud ümmarguses koogivormis. Küpsetasin 20 minutit.

Külmkapis seisnult oli järgmisel päeval sama pehme.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar