Selle katsetuse tulemus tegi mind väga rõõmsaks. Mõtlesin juba paar nädalat, kas on võimalik teha gluteenivaba rullitav tainas ja siin see nüüd on. Tainas tuli mõnus, elastne, hästi pehme. Küpsenult püsis kenasti koos.
See on minu alternatiiv lehttaigna-porgandirullidele, mida teistele küpsetasin.
Tainas:
3 tervet keedetud kartulit (6 poolikut), riivitult ja tihedalt kokku surutult tuli 3 dl
2 dl riisijahu
4 spl õli (rapsi)
1 spl kartulitärklist
0,5 dl vett
soola
Porganditäidis:
Lõikasin kooritud toored porgandid keskmise jämedusega viiludeks, lisasin potti vett nii, et porgandid olid kaetud, keetsin pehmeks, kurnasin, lasin veidi jahtuda, purustasin köögikombainis.
Maitsestasin purustatud porgandid soola ja pipraga, lisasin õlisel pannil praetud sibulatükikesed.
Taigna tegemiseks riivisin keedetud kartulid köögikombaini riiviga, siis asendasin köögikombainis riivi noaga ja lisasin kartulimassile riisijahu, tärklise, soola, õli ja vee. Lasin köögikombainil seda massi töödelda kuni moodustas ühe suure taignapalli.
Rullisin taigna igaks juhuks kahe küpsetuspaberi vahel suureks tükiks. Katsin porganditäidisega, keerasin rulli küpsetuspaberi abil. Lõikasin väikesteks juppideks.
Sellest taignakogusest tuli vähemalt 40 rullikest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar