Gluteenivaba, munavaba, piimavaba.
Proovisin teha gluteenivaba rullitavat tainast ja kuidagimoodi see õnnestus.
2 dl gluteenivabu kaerahelbeid
1 dl riisijahu
3 spl porgandipiruka täidist
soola
Porganditäidis:
Lõikasin kooritud toored porgandid keskmise jämedusega viiludeks, lisasin potti vett nii, et porgandid olid kaetud, keetsin pehmeks, kurnasin, lasin veidi jahtuda, purustasin köögikombainis.
Maitsestasin purustatud porgandid soola ja pipraga, lisasin õlisel pannil praetud sibulatükikesed.
Tainas:
Purustasin kaerahelbed köögikombainis, lisasin riisijahu ja porganditäidise, töötlesin ühtlaseks massiks.
Sain tugeva tiheda massi. Asetasin taigna küpsetuspaberile, katsin selle omakorda küpsetuspaberiga ja siis rullsiin läbi küpsetuspaberi.
Katsin taigna porganditäidisega, keerasin küpsetuspaberi abil rulli.
(Pildil näha ka kartuli-riisijahust porgandirullid)
Sellist tainast võiks kasutada hoopis pirukapõhjaks ja eriti hästi sobiks väikeste vormipirukate põhjaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar