pühapäev, 5. august 2018

Riisi-köögiviljakotletid

Piimata, munata, gluteenita vegan kotletid.

Kuna riisi oli jälle üle jäänud, siis keerasin kokku sellised käkid.
Ma lootsin, et tulevad head, aga ma ütleks, et need olid väga head. Sõin neid ilma lisandita suupistena, olid tugevad, püsisid väga hästi koos, sobisid ka ülejäänud perele.


1 liiter (tihedalt kokku surutult) keedetud pruuni riisi
1 väiksem suvikõrvits
1 sibul
 1 pk (400 g) Härmavilja külmutatud segu: lillkapsas, brokoli, porgand
2 spl kartulitärklist
soola
Meira grillmaitseainet

Tükeldasin suvikõrvitsa väikesteks tükkideks, praadisin õlisel pannil veidi, siis lisasin hakitud sibula ja praadisin koos poolküpseks. Aurutasin külmutatud segu aurutusrestil kuni polnud enam külmunud, siis purustasin aurutatud köögiviljad ja praetud suvikõrvitsa ja sibula köögikombainis peeneks, lisasin tärklise, panin veel korraks köögikombaini tööle. Tõstsin saadud segu suurde kaussi ja purustasin köögikombainis peenemaks ka keedetud riisi. Segasin purustatud riisi ja köögivilajasegu omavahel  läbi, maitsestasin soola ja grillmaitseainega, panin üsna palju mõlemat, proovisin maitset.
Vormisin väiksed lamedad pätsid, asetasin õliga määritud küpsetuspaberile ja küpsetasin ahju keskmises osas 200kraadi juures kuldpruuniks. Kui alumine pool oli ilus, keerasin kotletid teistpidi ja küpsetasin ka teise poole kauniks.
Sellest kogusest tuli 28 tükki. Kuigi arv tundus suur, kadusid nad kiirelt.
Sama head olid ka jahtunult.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar