pühapäev, 26. august 2018

Köögiviljakotletid tatra- või kaerajahuga


Ilma muna ja gluteenita taimsed kotletid.
Püsisid ilusti koos, olid tugevad, valmisid väga kiiresti.
Ülemisel pildil tehtud tatrajahuga, teisel pildil kaerajahuga.




Tegin kaks katsetust:
1. variant
1 pk (400g) külmutatud segu Maahärra pühapäevapada (koostises porgand, roheline uba, lillkapsas, brüsseli kapsas, nuikapsas, seller, porrulauk)
1 dl toortatrajahu
soola maitse järgi (panin 1,5 tl)

2. variant
1 pk (400 g) külmutatud segu - panin kokku erinevad poolikud pakid, kus oli brokolit, lillkapsast, porgandeid, herneid, oakaunu, rooskapsaid.
1 dl gluteenivaba kaerajahu
soola

Tegevuskäik mõlemal variandil sama.

Aurutasin külmunud köögiviljasegu potis aurutusrestil kuni ei olnud enam külmunud, aga köögiviljad olid veel külmad, siis purustasin nad köögikombainis, lisasin jahu ja soola, töötlesin ühtlaseks.
Vormisin käte vahel väikesteks kotlettideks, 
praadisin õlisel pliidipannil mõlemalt poolt pruuniks.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar