pühapäev, 12. august 2018

Kaera-maisi-banaanipõhjaga õunakook

Ilma muna, piima ja gluteenita kook

See oli tugeva, üsna kõva, kuid täiesti lõigatava põhjaga kook, mitte eriti magus, aga banaan ja kookosõli andsid koos huvitava maitse. Kes on harjunud väga magusat sööma, selle jaoks on ilmselt magusat vähe. Seda kooki sobiks serveerida kookosvahukoorega.



2 dl gluteenivabu kaerahelbeid
1 dl maisijahu (õigemini valasin 2 dl kaerahelveste peale maisijahu nii palju, et mõõdukann näitas 3 dl. Kuna osa jahu vajus ka kaerahelvest vahele, siis oli ilmselt seda rohkem kui 1 dl)
1 suur banaan
1 spl (kookos)õli
0,25 dl vett
mõni tera soola
peale panekuks õunaviile

Purustasin kaerahelbed, millele olin lisanud maisijahu köögikombainis peeneks, siis lisasin banaanitükid, õli, vee, soola, töötlesin köögikombainis ühtlaseks. Laotasin küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja, katsin õunaviiludega.
Küpsetasin 200kraadise ahju keskmises osas 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar