Sellise pudru tegemise idee sündis siis, kui hakkasin alles gluteenivabasid putrusid hommikuti tegema. Tehes putru riisi- ja kaerahelvestest tundus mulle see kombinatsioon väga odra maitset meenutav. Nii tuligi mõte asendada tangu-kartulipudrus oder kaera- ja riisihelbestega. Nüüd perele tavalist tangu-kartuliputru keetes tegin ära ka enda katsetuse ja tulemus oli väga hea. Pudru sisse jäid isegi väiksed konarused, mida võiks tangudeks pidada. Maitselt ka ülisarnane.
1,5 l vett + keemise ajal lisasin veel 3 dl
1,5 dl gluteenivabu kaerahelbeid
1,5 dl riisihelbeid
soola
Keetsin kartulitükid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, siis lisasin kaera- ja riisihelbed, keetsin koos kuni kartulid olid pehmed ja helbed korralikult paisunud.
Tampisin pudrunuiaga, seejärel mikserdasin elektrimikseriga.
Serveerisin praetud sibulatega.
Nendest kogustest tuli 2,5 l potitäis putru.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar