pühapäev, 12. august 2018

Hirsi-riisi õunakook kookospiimaga

Ilma muna, gluteeni ja piimata kook



















Kook oli hästi lõigatav ja käest söödav, ei pudisenud laiali, sobis ka külmkapis seisnult järgmisel päeval.
Tegelikult oli mul plaan teha mingi  kook, kus kasutan kookosvahukoort, aga kuna kookospiim ei olnud külmkapis piisavalt tahkeks muutunud ja kogu purgi sisu oli pigem vedela hapukoore taoline, valasin selle kõik koogi taignasse.
Kookospiim polnud piisavalt tahke ilmselt seetõttu, et hoidsin purki külmkapi ukse sees, kus temperatuur kõigub.


4 dl hirsihelbeid
2 dl riisijahu
1,25 dl palmisuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
3,5 dl (ühe purgi sisu) Santa Maria lillas purgis kookospiima
1,25 dl ilma suhkruta õunamoosi (6 väiksest valgest klaarist keedetud)
1 spl rapsiõli
4 dl õunatükke
Lisaks õunaviile koogi peale panekuks

Segasin kuivained, lisasin kookospiima, värskelt keedetud õunamoosi ja õli, segasin läbi, siis segasin juurde ka väikesed õunatükid.
Õunamoosi keetmiseks lõikasin kooritud valged klaarid väikesteks tükkideks, panin potipõhja veidi vett, keetsin kuni õunad olid üsna pehmed, siis püreestasin saumikseriga.
Valasin koogitaigna küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse koogivormi, katsin pealt õunaviiludega.
Küpsetasin 200kraadise ahju keskmises osas 30 minutit, siis raputasin peale kergelt palmisuhkrut ja panin paariks minutiks veel ahju.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar