reede, 17. august 2018

Kartuli-köögiviljapätsid

Ilma munata, piimata, gluteenita.

Järjekordne katsetus. Püsisid koos, sai pannil ümber keerata, aga olid üsna õrnakoelised ja pehmed. Maitselt minu arvates väga head ja värvilt ka kaunid kuldsed.


5 dl tükeldatud keedetud kartuleid
400 g pakk külmutatud köögiviljasegu Hortex VIP MIX (rohelised oakaunad, paprika, brokoli, suhkrumaisi tõlvikud)
1 sibul
soola

Lõikasin keedetud kartulid mõõdukannu panekuks natuke väiksemaks, et kogust parem mõõta oleks, seejärel riivisin läbi köögikombaini jämeda riivi.
Külmutatud köögiviljasegu aurutasin aurutusrestil kuni polnud enam külmunud, siis purustasin köögikombainis peeneks.
Sibula hakksiin peeneks, praadisin vähese õliga pannil kergelt läbi.
Segasin kõik omavahel, lisasin soola.
Ahjupannile õliga määritud küpsetuspaberile pannes tulid üsna kõrged pätsikesed, kuid küpsedes muutusid rohkem pannkookideks.  Keerasin noa abil teise külje, pannilabidas oli liiga paks nende õrnade küpsetiste jaoks. 
Kes soovib, võib 1 spl tärklist lisada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar