reede, 17. august 2018

Suvikõrvitsa-riisikotletid linajahuga

Need kotletid näevad välja nagu oleks lihast tehtud, aga tegelikult täiesti taimsed.
Gluteenivabad, munavabad, piimavabad, lihavabad. See 3 spl linajahu, mis siia muna asemel lisasin, muutis värvi pruunikaks. Alguses vaatasin, et segu oli nii koledat värvi, aga küpsedes tulid sellised lihavärvi pruunid.

Nendega saaks küll väga hästi kartul ja kotlet prae teha. Peenema maitsetundmisega sööja muidugi tunneks väikest maitseerinevust, aga mõne sööja petaks kindlasti ära.


2 suvikõrvitsat - kui riivisin köögikombainis peenema riiviga ja pigistasin vedelikust kuivaks ja siis surusin tihedalt mõõdukannu, siis sellist kuiva massi sain 7 dl

keedetud riisi  (mul oli osa valget ja osa pruuni jäänud järgi) - tihedalt kokku surutult 8 dl keedetud riisi purustasin köögikombainis peeneks.
Riivitud suvikõrvitsa purustasin ka köögikombainis peenemaks.

3 spl linajahu + 6 spl sooja vett - segasin omavahel, lisasin köögikombaini suvikõrvitsa juurde,

1 sibul - hakkisin, praadisin kergelt vähese õliga pannil läbi ja lisasin ka köögikombaini teiste ainete juurde.
soola maiste järgi

2 spl tärklist - see ka köögikombaini ja kõik ühtlaseks massiks.
Kuna riis ja suvikõrvits koos poleks köögikombaini mahtunud, siis tõstsin suvikõrvitsa koos lisatud ainetega köögikombainist välja kaussi ja segasin käsitsi läbi purustatud riisiga.

Tõstsin küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, mida olin eelnevalt õliga määrinud, lusikaga väiksed pätsid. Kui üks pool pruun, keerasin teise poole ja küpsetasin edasi.


Tegelikult proovisin ma alguses ilma tärkliseta, kuid tulemus oli see, et küpsedes jäi kõik vedel, külge keerata polnud võimalik, vajus laiali.  Lükkasin kõik veidi aega küpsenud kotletitaigna kaussi, segasin juurde 2 spl tärklist, mis on retseptis juba kirjas ja tõstsin jälle lusikaga väiksed pätsid. Nüüd tulid  hästi koos püsivad kotletid. Nii vähesest tärklisest aitas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar