kolmapäev, 25. aprill 2018

Neljas päev


25. aprill

Hommik algas ~750 ml kurgiveega, mida jõin umbes 1,5 tunni jooksul, mitte et ma oleksin nii suurt kogust planeerinud, aga tundus, et organism vajas seda. Praegu, kui keha on puhastusprotsessis, on oluline palju juua, et mitte mürgitust saada.

Hommikusöök
Kolmeviljapuder (kaerahelbed, odrahelbed, hirsihelbed), keedetud vee ja piimaga, lisatud soola. Pudru peal kultuurmustikad ja värske ananassi kuubikud.




Lõunasöök
Kuna lõunat ei söönud ma täna kodus, siis erines mu lõunasöök minu viimaste päevade tavapärasest toidust, kuid oli väga maitsev. Kanafilee-kartuli ja külmutatud köögiviljade hautis, lisandiks kurk ja kollane paprika. Neid viimaseid sõin tunduvalt rohkem kui pildil näha.



Koju tulles soojendasin lastele eilseid kartuleid ja maksa. Nemad said sellise toidu:



Laste portsjonis on lisaks kartulile ja maksale spinatilehed, valge peakapsas, kurk, redis, 
lilla kapsas, paprika ja tomat.


Minu õhtueine on alloleval pildil. Pärast teen veel tortillasid.
Pidin lihtsalt eilsest üle jäänud maksa ära kasutama.

Maksa-köögiviljasalat
väike toores peet kuubikuteks lõigatud
pool väikest suvikõrvitsat kuubikutena
punane peakapsas
roheline sibul
oliiviõli
praetud maks kuubikuteks lõigatult

See portsjon oli küll tõeliselt nauditav, millised värvid...


Lastele ja mehele tegin pitsasid. Pildil on meie meesperele mõeldud tervislikum pitsa.
Grossi poe pitsapõhjale panin praetud baklažaane ja kergelt praetud suvikõrvitsaviile,
tomatit, kuivatatud basiilikut ja juustu. Tüdrukud eelistasid katet: vorst, tomat, juust.


Õhtul veel
Speltatortillad

6 dl spelta täisterajahu (võib ka 3 dl spelta- ja 3 dl kaerajahu)
2 dl vett
2 spl oliiviõli
1 tl meresoola
1 tl kuivatatud basiilikut

Köögikombainis kõik ühtlaseks töödelda kuni moodustab suure palli.
Jagada 6 osaks. Iga osa rullida nii õhukeseks kui võimalik ja siis veel käte vahel
venitada õrnalt laiemaks.
Panna 200kraadise eelkuumutatud ahju keskmisesse ossa küpsetuspaberiga
kaetud ahjupannile. Küpsetada 4 minutit. Selle ajaga muutub tortilla pind konarlikumaks,
tekivad õhumullid.
Kui liiga kaua ahjus hoida, siis ei saa rulli keerata, läheb katki.
Jahtunud tortillad täita.
Täidiseks panin salatilehti, kurgist koorimisnoaga lõigatud pikki õhukesi viile,



külmutatud segu aurutatult, tomatit ja kodujuustu.
Keerasin rulli ja lõikasin pooleks. Kippusid katki minema rullimisel. Varem olen teinud kaer
ja spelta pooleks ja on paremad tundunud.

Sõin veel ühe pirni ka.
Nii tavalist kui ka kurgivett olen ka päris palju täna joonud.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar