laupäev, 21. juuli 2018

Õunakook (gluteeni-, piima- ja munavaba)

Selle koogi tegemisel kasutasin Sandra Vungi õunakoogi retsepti, kuid muutsin seda jahude ja suhkru poolest. Tema retseptis oli nisujahu, mina kasutasin kaerajahu ja hirsihelbeid ning palmisuhkrut.


Tainas:
2 dl gluteenivaba kaerajahu
1,5 dl hirsihelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl palmisuhkrut
0,5 dl õli
1,5 dl kookosvett (vedelik, mis tekib kui kookospiimapurki hopida külmkapis ja sealt tahke osa ära võtta). Võib osaliselt või täielikult asendada veega, aga siis pole nii hea.
mõni tera soola
1 tl sidrunimahla

Kate:
kooritud õunaviilud
peale raputamiseks palmisuhkrut ja kaneeli

Valmistamine:
Kuivained segada omavahel, lisada teised ained, segada läbi, valada küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. katta pealt õunaviiludega, raputada üle suhkru ja kaneeliga.
Küpsetasin 200kraadise eelkuumutatud ahju keskmises osas umbes 15 minutit kuni oli näha, et suhkur juba karamellistub, siis katsin fooliumiga ja küpsetasin veel umbes 10 minutit.

See oli ka hea kook. Serveerisin seda kookosvahukoorega. Kahjuks jäi koogilõigust pilt tegemata. Kook jäi hästi pruun. Ilmselt kookosvesi ja kookossuhkur pruunistusid küpsetades, aga mõru maitset küll ei tekkinud. Kook oli mõnusaltpehme samal päeval ja ka külmkapis seisnult järgmisel päeval. Sobib söömiseks taldrikult lusikaga, sest ei püsi koos nii hästi, et käest süüa, ka taldrikule tõstes võib veidi katki minna, aga see ei riku maitset.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar