laupäev, 28. juuli 2018

Tarretatud kookospiima-mustikakook

Ilma piima, muna ja gluteenita kook.



















Pildil olev kook on poolvedel, kuna mul oli poole vähem želatiini kui plaanisin panna.
Selline poolvedel kook meenutas kakaokisselli välimust.

2 purki kookospiima
1 spl mett
5,5 dl mustikaid purustamiseks
3 tl sidrunimahla

2 kuhjaga spl želatiini (minul oli ainult 1 kuhjaga spl, seetõttu jäi kook poolvedel)
2-3 spl vett želatiinile

2 dl mustikaid tervelt segamiseks.
kaunistamiseks mustikaid, vaarikaid

Pane kookospiimapurgid eelmisel päeval külmkappi pea peale seisma. Kasutamise päeval keera õiget pidi, ava purgid, vala ära vedelik ja tõsta tahke osa välja vahustamiseks.
Kookosvahukoore tegemisest loe siit: https://toiduinfo.blogspot.com/2018/07/kookosvahukoor-katsetused-kookospiimast.html
Kui kookospiim on osaliselt vahustatud, siis lisa mesi ja köögikombainis purustatud mustikad
 ning sidrunimahl.
Sega želatiinipulber veega, jäta paariks minutiks seisma, siis sega paksenenud segu läbi ja sulata kas vesivannil või 30 sekundit mikrolaineahjus soojendades.
Nirista ülejäänud segu hulka samal ajal mikseriga vahustades paisutatud ja seejärel sulatatud želatiin. Lõpuks sega lusikaga juurde 2 dl terveid mustikaid.
Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.
Kui koogisegu on vormi valades kohe nii tugev, et kaunistuseks mõeldud marjad sealt läbi ei vaju, kaunista kohe. Kui on alguses vedel, pane natukeseks ajaks külmkappi ja kaunista siis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar