laupäev, 12. oktoober 2019

Kurgi, suvikõrvitsa ja kõrvitsa kiirhapendus (kilekotikurgid)

Lisan siia tagantjärgi suvise väga maitsva kurkide kiirhapenduse õpetuse.




1 kg kurke
1 spl soola
tilli (õisikuid, varsi või hakitud peenikest tilli)
4 küüslauguküünt
kirsi- või musta sõstra lehti

Kui teha tervetest kurkidest, siis lõigata mõlemast otsast väike tükk ära, mille kaudu saaks kurgid kiirelt maitsestuda. Mina lõikasin kurgid pikuti pooleks või isegi neljaks, et paremini ja kiiremini maitsestuksid. Kurgid panna suurde kaussi, segada soola, tilli, hakitud küüslaugu ja tükeldatud kirsi- või musta sõstra lehtedega. 
Minule maitsesid kirsi lehtedega rohkem, sest musta sõstra lehe maitse oli liiga intensiivne. Samuti tulid minu arvates kurgid paremad, kui segasin need peenikese hakitud tilliga, mitte suureks kasvanud varte ja õisikutega. Õisikutest seemnete maitse mulle ei meeldinud.
Sügisel hiljem tegin ka ilma lehtedeta, vaid küüslaugu ja tilliga.

Maitseainetega segatud kurgid panna sulguriga kilekotti, läbi koti segada kurke. Asetada vähemalt 2-tunniks külmkappi. Vahepeal võib segada. Kahe tunni pärast ongi juba maitsvad kurgid, nii uskumatu kui see ka ei tundu. Kurgikoti võiks külmkapis asetada kaussi, sest läbi kile võib hakata vett välja laskma. Need kurgid kõlbavad paar päeva väga hästi söömiseks. Tegin korraga mitmesse kotti. Järgmiseks päevaks tekib kotti päris palju vedelikku. Valasin vedeliku peaaegu ära, sest rohke vedelik vähendab kurkide maitset. Säilitada külmkapis.

Proovisin sama teha ka suvikõrvitsa ja nüüd ka kõrvitsaga, ka need tulid väga head.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar