laupäev, 12. oktoober 2019

Põldoa-kartulikotletid

Gluteenivabad, teraviljavabad, piima- ja munavabad, vegan kotletid.


5 dl keedetud väiksemaks tükeldatud kartuleid (tükeldatud, et saaks mõõdukannu mahutada)
3 dl soolaga keedetud põldube
1 väike sibul
õli sibula praadimiseks
2 spl linaseemnejahu
5 spl vett

Keedetud põldoad purustasin köögikombainis peeneks. Kartulid lasin läbi köögikombaini jämeda riivi. Sibula hakkisin peeneks ja praadisin kergelt läbi. Linaseemnejahu segasin veega. Töötlesin kõik ettevalmistatud koostisosad köögikombainis ühtlaseks massiks, kontrollisin maitset. Vormisin lamedad pätsid. 

Küpsetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200kraadises kuumuses. Vahepeal keerasin teise külje, küpsetasin nii, et mõlemalt poolt olid pruunid. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar