pühapäev, 13. oktoober 2019

Kartulist, maisist ja päevalilleseemnetest pirukapõhi

Gluteenivaba, piima- ja munavaba, vegan
See retsept sündis, sest mulle toodi maisitõlvikuid, millele oli vaja rakendust leida.
7 dl keedetud kartulipoolikuid
3 dl päevalilleseemneid
1 l maisiterasid
1 tl soola
3 tl linaseemnejahu
9 tl purustatud maisist nõrgunud vedelikku
paprikapulbrit

Keedetud, külmad kartulid riivida jämeda riiviga. Pestud päevalilleseemned purustada köögikombainis peeneks. Toored maisiterad purustada köögikombainis peeneks, seejärel lasta sõelal nõrguda ja vajutada maisimass sõelal võimalikult kuivaks. Linaseemnejahu segada maisist nõrgunud vedelikuga.
Riivitud kartulid, purustatud päevalilleseemned, purustatud nõrutatud maisimass, linaseemnejahu-vedelikusegu, sool ja paprikapulber panna köögikombaini ja töödelda ühtlaseks taignaks.
Laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Ilma katteta pirukapõhja küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas 10 minutit. Seejärel katta katteainetega ja küpsetada koos veel 30 minutit kuni põhi on alt pruunikas.


Täidis: 
keedetud porgandid
praetud sibulad
sool
must peenpipar

Lõikasin porgandid keskmise jämedusega viiludeks, lisasin potti vett nii, et porgandid olid kaetud, keetsin pehmeks, kurnasin, lasin veidi jahtuda. purustasin köögikombainis. Maitsestasin purustatud porgandid soola ja pipraga, lisasin  praetud sibulatükikesed.

Selle pirukapõhja võib täitsa õnnestunuks lugeda. Pirukas püsis ilusti koos, põhi ei olnud kõva ega ka mitte vedel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar