laupäev, 22. detsember 2018

Ananassi-apelsini-banaanijäätis

Taimne jäätis

Nägin videot, kus külmutatud ananassist tehti jäätist. Sain sellest inspiratsiooni, kuid lisasin ananassile ka banaani ja apelsini.



















Tükeldasin kooritud pool küpset ananassi kuubikuteks, panin paksust kilest kilekotti, sinna lisasin ka 2-3 tükeldatud banaani ja ühe tükeldatud apelsini (sektorid lõikasin 3 tükiks). Mida magusamad viljad on, seda parem jäätis tuleb. Jätsin ööseks külmuma. Külmutamise esimestel tundidel on soovitatav iga tunni järel käia seda kotti mudimas, et kogu puuviljademass ei külmuks üheks suureks tükiks, vaid, et neid oleks pärast lihtne kasutada ja oleksid eraldi.
Mina külmutasin korraga mitu kogust.
Järgmisel päeval hakkasin neist jäätist tegema. Selleks valasin jaokaupa külmunud viljad köögikombaini. Võiks jälgida, et nii ananassi, banaani kui ka apelsini kõiki saaks. Purustada külmumult kuni muutub ühtlaseks peeneks massiks. Mina tegin pärast veel saumikseriga üle ja panin siis jäätisekarpi ning tagasi sügavkülma. Siis tegin järgmise köögikombainitäie.
Jäätise tegemise ajal degusteerisin ikka päris palju, oli väga hea. Sügavkülmast pole veel jäätist välja võtnud, aga lähiajal on see plaanis, sisi saan täpsemalt kirjutada kaua läheb, et jäätis pehmeneks söömiskõlbulikuks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar