teisipäev, 25. detsember 2018

Raffaello moodi kommid

Gluteenivaba, piimavaba, vegan, teraviljavaba.

Retsept sündis nii, et hakkasin paarist koostisainest pihta, proovisin, lisasin midagi juurde ja nii muudkui proovisin ja täiendasin, kuni lõpuks jäin tulemusega enam-vähem rahule.
Sööjad ütlesid, et üsna sarnane maitse päris raffaellodele, kuigi krõbedat vahvlikihti ei olnud ja kommid polnud ka nii kõvad. Tegin neid jõululauale ja šokolaadise vaarika toorkoogiga, mille retsepti ma ka hiljuti postitasin, koos süües sobisid nad väga hästi, aga üksi neid komme süües tundus mulle, et magusat maitset võiks rohkem olla.
2,5 dl Santa Maria lillas purgis kookospiima tahket osa (tekib kui purki hoida külmkapis)
4 spl kookosjahu
3 spl palmisuhkrut (soovitaks 3,5-4 spl panna)
1 spl mandlijahu
5 tl mandariinist pigistatud mahla
2 tl sidrunimahla
2,5 spl kookosõli (tahkenenud õli soojendasin vesivannis vedelaks)
kookoshelbeid kommide veeretamiseks
mandleid kommide sisse

Kookospiima, kookossuhkru ja mõlemad jahud panin korraga köögikombaini ja töötlesin kiirelt läbi. Seejärel tõstsin saadud segu kaussi ja ülejäänud komponendid lisasin lusikaga segades, sest kui kookospiima palju segada, võib see vedelamaks muutuda. Kookospiimal panna ainult paksu osa, poolvedelat ja vedelat mitte panna!
Kookosõli soojendasin vedelaks ja segasin kiiresti segu hulka, et ei tekiks tükke, sest jaheda seguga kokku puutudes muutub see taas tahkeks.
Kookosõli teiste komponentide hulka segades muutus segu kohe paksuks. 

Võtsin lusikaga natuke segu, surusin keskele mandli, katsin mandli peos oleva taignaga, vormisin palliks ja veeretasin kookoshelvestes. Valmis vormitud kommid panin külmkappi ja säilitasin seal serveerimiseni. Soojas ruumis muutuvad need kommid kiiresti pehmeks, sest kookosõli hakkab sulama.
 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar