pühapäev, 30. detsember 2018

Kartuli-mandlitaignast pirukad

Rullitav tainas, gluteenivaba, piima- ja munavaba, vegan, teraviljavaba.


Tegin taigna katsetuse lootusega saada tainas, mida saaks rullida ja millest saaks pirukaid vormida.
Kuigi pirukad näevad välja konarlikud, asi siiski toimis.
Need pirukad on küpsenult väga pehmed, palju pehmemad kui pärmitaigna pirukad, kuigi välimuse järgi võiks arvata, et need on kõvad. Ka teisel päeval pärast külmkapis seismist olid pehmed.

Tainas:
4 suurt  keedetud kartulit (~2 dl riivitult)
2 dl mandlijahu
0,5 tl soola

Riivisin jahtunud keedetud kartulid köögikombainis, lisasin soola ja mandlijahu, töötlesin köögikombainis ühtlaseks.


















Porganditäidise jaoks lõikasin toored porgandid juppideks, keetsin poolpehmeks,


















purustasin köögikombainis. Segasin sinna hulka praetud hakitud sibulad, soola, pipart.


















kapsatäidise jaosk hakkisin kapsa, hautasin vähese veega pehmeks. maitseks lisasin veidi palmisuhkrut, soola, pipart, praetud sibulatükke.



















Rullisin taigna kahe küpsetuspaberi vahel lahti, aga mitte liiga õhukeseks.
Lõikasin  pirukavormiga kettad, katsin porgandi ja kapsatäidisega.
Tõstsin teise taignapoole täidise peale. Kapsapirukatega raskusi polnud, kuid porgandipirukate tegemisel kippus tainas veidi katki minema,sest panin liiga palju tainast,
aga panin teisest taignatükist paiga peale.

Selle taignaga sobib väga hästi porganditäidis. 
Kapsapiruka puhul kippus kapsamaitse taignamaitse taha ära kaduma.
















Taignaketaste lõikamisest ülejäänud taigna vormisin taas kokku, rullsiin laiali ja tegin sellest porgandi keerusaiakesi. Need olid küll head, isegi paremad kui pirukad, samuti jäi tainas pehme, aga mitte toores või vedel või märg, lihtsalt nagu pehme sai.


 Kapsapirukad:

Porgandipirukad:



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar