teisipäev, 25. detsember 2018

Pähkli-vaarika toorkook

Gluteenivaba, teraviljavaba vegan toorkook



















Põhi:
150 g kreeka pähkleid
150 g ehk 19 tk kuivatatud aprikoose (mahe)
1,5 spl (toor)kakaod

Kate:
225 g india pähkleid
150 g kuivatatud datleid
225 g ehk 4 dl külmutatud vaarikaid
50 g kookosõli

Pesin pähklid sõelal. Kuivatatud aprikoosid pesin ühekaupa, kontrollides, et kive sees pole. Purustasin köögikombainis eraldi aprikoosid ja eraldi ka pähklid.  Siis töötlesin neid mõlemaid koos kakapulbriga köögikombainis ühtlaseks taignaks.
Laotasin saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.

Täidise tegemiseks pesin india pähklid. Datlid pesin ühekaupa kontrollides, et kive pole. Ka täidise tegemisel purustasin eraldi nii datlid kui ka pähklid. Lisaks purustasin eraldi ka külmutatud vaarikad ja need just külmunult, siis tekib peenike vaarikapudi.
Kõik purustatud koostisained segasin vedela kookosõliga. Tegin seda köögikombainis.
Katte valasin põhjale, panin külmkappi tahkenema.

See kook ei olnud halb, sõin seda hea meelega, kuid kookosvahukoorest koogid on minu arvates ikka  paremad india pähkli kookidest. Kunagi tegin ka leotatud india pähklites, kuid sellisel viisil tehtud india pähkli täidis meeldis mulle veel vähem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar