laupäev, 22. detsember 2018

Šokolaadine vegan toorkook kookospiima ja vaarikatega

Lihtsalt teostatav hea ja hõrk toorkook. Täielikult taimne, vegan, gluteenivaba, teraviljavaba




Põhi: 
150 g päevalilleseemneid
150 g kuivatatud aprikoose (mahetoode)
1,5 spl (50 g) tahket kookosõli

Päevalilleseemned pesin sõelal ja purustasin seejärel köögikombainis.
Kuivatatud aprikoosid pesin ühekaupa kontrollides, ega kivi pole sees. Purustasin eraldi köögikombainis. Siis panin ka purustatud seemned aprikoosipüree hulka, lisasin kookosõli ja töötlesin köögikombainsi ühtlaseks massiks.
Laotasin saadud massi küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja, silusin ühtlaseks.

Kate:
2 purki Santa Maria lillas purgis original kookospiima (ainult tahke osa)
220 g kuivatatud datleid
2 spl tahket kookosõli
4 spl (40 g) toorkakaod

Soovitan lugeda postitust, kus kirjutan kookospiima katsetustest: https://toiduinfo.blogspot.com/2018/07/kookosvahukoor-katsetused-kookospiimast.html.
Lühidalt öeldes tuleks kookospiima purk panna vähemalt üheks ööks külmkappi purk tagurpidi keeratult. Järgmisel päeval purki avades valada ära vedel osa, mida saab mujal kasutada. Koogi sisse panna ainult täiesti tahket osa.
Datlid pesta ühekaupa, kontrollides, et kive pole sees. Purustada köögikombainis püreeks. Sellele lisada kookospiima tahke osa, kookosõli ja toorkakao (võib asendada tavalise kakaopulbriga). Töödelda ühtlaseks. Saadud segu valada koogivormi põhja peale. Panna külmkappi  vähemalt paariks tunniks.

Kaunistamiseks serveerimisel vaarikaid (sulatasin külmunud vaarikad taldrikul ja tõstsin enne serveerimist sulanult koogile.
Vaarikad olid koogile täiuslik lisand tuues šokolaadisele rammususele erksat värskust. Katsetasin alguses seda kooki pähkli-datlipõhjaga, kuid see jäi selle koogi jaoks liiga intensiivseks. Selle koogi kate vajab just tagasihoidlikuma maitsega põhja
Ootan juba, et seda kooki kolmandat korda teha, sest minu arvates on see lihtsalt nii hea.

Ma ei soovita panna vaarikaid korraga kogu koogile, vaid ainult serveeritavatele tükkidele vahetult enne söömist. Kui samal päeval kõike ära ei söö ja vaarikad jäävad üleöö koogile, siis imbub neist veidi mahla  ja niiskust koogile, mis muudab selle pehmemaks. Minul juhtus nii. Teinekord olen targem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar