esmaspäev, 14. mai 2018

23. päev

14. mai
Kõigepealt ikka kurgivesi, siis mõne aja pärast smuuti:

 ananass, mustsõstar, spinat, banaan, vesi - sobis kogu perele.



Hommikusöök
Ja siis mõne aja pärast muidugi puder, mis on juba minu tarditsiooniliseks hommikusöögiks saanud. Täidab hästi kõhtu ja saab pikalt söögimureta olla.
Täna oli kaerahelbepuder. Proovisin teist tehnoloogiat. Pesin kaerahelbed enne keetmist sõelal puhtaks, sest alati tekib pudru peale musta vahtu ja panin veega keema. Olen nüüd 2 päeva ilma piimata putru teinud.
Ma kasutan jämedaid kaerahelbeid, aga enne söömist peenestan pudru saumikseriga peeneks. Puder jääb kreemjas.
Täna ma peaaegu ei keetnudki helbeid. Lasin korraks  keema, keerasin kuumuse nulli, lisasin soola ja jätsin kaane alla pehmenema. Tänane puder jäi eriti ilus ja hea ka, parem kui pikalt keedetult.


Lõunasöök:
küpsetatud lõhe, redised, peet, lehtkapsas, spinat, kurk, valge peakapsas.

Õhtusöök:

ahjukartulid, küpsetuskotis küpsetatud kalkuni rinnafilee,
spargel, aurutatud külmutatud herned, lillkapsas, nuikapsas, murulauk, küüslaugu pealsed, karulauk, naat, võilill, nurmenuku lehed ja õied, oliiviõli.



Lapsed sõid täna mingi aeg sellist salatit : lehtkapsas, tomat, spinat, kurk, kanafilee, aurutatud spargel.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar