esmaspäev, 18. juuni 2018

58. päev

18. juuni
Hommikusöök:
Kaerahelbepuder pirni, lapiku virsiku, murelite ja punaste viinamarjadega.

Vahepeal banaan.

Lõunasöök:
küpsetuskotis küpsetatud kanakints, keedetud kartulid, kaks sorti lehtsalateid, brokoli, lillkapsas, kurk, paprika, peterselll, longus lauk,

Vahepeal apelsin ja banaan.

Õhtusöök:


Kuna viimaste nädalate katsetuste tulemusena on juba väga tõenäoline, et mul on lisaks sellele, et ma ei talu piima ja piimatooteid, ka gluteenitalumatus, siis kui ülejäänud perele tegin traditsioonilist pitsat, proovisin ka endale lohutuseks midagi pitsasarnast teha.

Pitsapõhi:
2 dl riisijahu
2 muna
1 dl vett
0,5 tl soola.
Vahustasin munad kergelt vahtu, segasin teiste koostisainetega. Valasin taigna küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi, sest tainas jääb vedel.
Hakkasin tegelema katte koostisainetega ja kuna ei teadnud, milliseks see taina süldse küpseb, siis panin taigna ilma katteta 5 minutiks ahju, aga seda poleks tohtinud teha, sest selel ajaga oli tainas juba pealt küpsenud ja pärats lisatud katteained ei jäänud enam põhja külge.

Kate:
aurutasin  külmunud segu (suvikõrvits, aedoakaunad, romaani lillkapsas, paprika, sibul, mais) ja kunagisets täidetud šampinjonide tegemsiets järgi jäänud ja külmuma pandud šampinjonijalad. Katsin pitsa nendega, lisaks raputasin kuivatatud basiilikut.
Küpsetasin 10-15 minutit.
Pitsa oli kergesti lõigatav. Kirjeldaksin seda pitsapõhja kui kõvemat sorti ilma suhkruta tehtud pannkoogitainast.

Õhtul hiljem:
maasikad, murelid, aprikoosid



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar