Hommikusöök:
kaerahelbe-riisihelbe puder. Tegin sellist kombinatsiooni esimest korda, minu üllatuseks maitses see nagu odrahelbepuder. Kasutan viiendat päeva gluteenivabu kaerahelbeid, see on päevast, mil teadvustasin endale peale mitmeid katsetusi, et ma tõesti ei talu gluteeni.
Võib-olla on tegu teise kaerasordiga, aga tavalistes toidupoodides müüdavad kaerahelbed maitsevad teistmoodi kui gluteenivaba märgistusega kaerahelbed. Tavaliste toidupoodide omadel on nagu rohkem maitset.
Lõhe-riisivorm
Põhi:
2,5 dl ehk 200 g pruuni keetmata riisi; keedetult kokku vajutatult 7 dl
250 ml (1 pakk) kaera kooreasendajat (vt. fotol)
0,5 tl soola
3 muna
Soolaga maitsesatud vees keedetud riis kurnata sõelal, mitte pesta.
Munad kloppida lahti, lisada sool ja kaera kooreasendaja. Munasegu segada riisiga. Panna küpsetuspaberiga kaetud ristküliku kujulisse vormi. Sinna peale valada kate, mis valada omakorda üle muna-kookospiima seguga. Küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas umbes pool tundi kuni vormitoit on valmis.
Kate:
1 lõhefilee (pool keskmise suurusega lõhet)
1 keskmise suurusega suvikõrvits (peenike roheline)
1 sibul
1 tl soola
1 tl Meira grillmaitseainet.
Lõhefilee lõigata kuubikuteks, praadida vähese oliiviõliga poolküpseks, maitsestada soolaga.
Teisel pannil praadida küpseks suvikõrvitsakuubikud ja hakitud sibul. Lisada sool ja maitseaine.
Praadimise lõpus lisada poolküpsenud lõhekuubikud suvikõrvitsakuubikutele ja kuumutada koos kergelt läbi.
Katte peale:
1,75 dl Santa Maria kreemisemat kookospiima (vt. fotol)
3 muna
0,5 tl soola
Enne küpsetamist:
Küpsenult:
Vormitoidus kasutatud kookospiima ja kaera kooreasendaja pakendid:
Hirsist ja riisist tehtud pähkli-rosinakeeks
Tegin sellise koogikatsetuse, mis jäi üsna puruse konsistentsiga ja väga keeksi moodi.
4 dl hirsihelbeid
2 dl riisijahu
1,5 dl palmisuhkrut
0,5 tl soodat
1 dl kookosõli
3 dl suvikõrvitsat (1 keskmine)
3 muna
0,5 sidruni mahl
0,5 dl rosinaid
0,5 dl india pähkleid
Suvikõrvits riivida peene riiviga köögikombainis.
Muinavalged vahustada tugevaks vahuks, munakollased vahustada palmisuhkruga ühtlaseks. Valgevahu hulka lisada kollasevaht, riivitud suvikõrvits koos tekkinud vedelikuga, sidrunimahl, köögikombainis peenemaks purustatud india pähklid ja omavahel segatud kuivained. Mikserdada kõik läbi, segada juurde pestud rosinad.
Valada küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja ja küpsetada 20-25 minutit 200kraadise ahju keskmises osas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar