reede, 22. juuni 2018

62. päev


Hommikusöök:
Kaerahelbe-hirsipuder nektariini, murelite, seemnesegu ja kreeka pähklitega.


Lõunasöök:

Ahjkuribid, ahjukartulid, valge peakapsas, brokoli, lillkapsas, peet, punane peakapsas, paprika.


Marineerisin ise ribisid. Tegin seda esimest korda, aga kõik läks hästi ja jäime pärast toidu maitsega väga rahule.
Mul oli  2 kg ribiliha, mis lõikasin kolme kondi laiusteks tükkideks.
Selle koguse jaoks tegin järgmise koguse marinaadi, oli paras kogus.

Marinaad:
10 spl rapsiõli
4 spl sidruni mahla (0,5 sidrunist)
3 tl Meira grillmaitseainet
1 tl paprika pulbrit
0,5 tl palmisuhkrut
2 tl soola.

Segasin segu kokku, tõstsin umbes teelusikatäie segu igale ribitükile ja hõõrusin mõlemalt poolt kokku. Panin suurde klaaskaussi, katsin kilega, jätsin ööseks külmkappi, osa jäi veel jaanipäeva ootama.
Küpsetasin 3-5 kg liha jaoks mõeldud suures küpsetuskotis, ei pannud ribisid üksteise peale, vaid ühe kihina mahtus 9 tk ühte kotti. Lisaks panin kotti 3 dl vett ja sinna sisse 2 tl soola.
Küpsetasin ahju järgi paneku hetkest 1 tund ja 40 minutit, siis oli vedelik täielikult ära auranud, ribid olid kergelt pruunid, aga liha oli pehme. Grilli peal tehes kipub ribiliha ära kuivama.

Üks pühadeeelne kook ka.
Kaerajahupõhjal kookose-apelsinikook




















Põhi: 
4 dl kaerajahu
1 muna
5 spl palmisuhkrut
3 spl kookosõli

Panin kõik köögikombaini ja töötlesin ühtlaseks purutaoliseks massiks. Panin küpsetuspaberiga kaetud ristkülikukujulisse vormi.

Kate:
5 muna
2 dl apelsinist pressitud viljalihaga mahla (1 suur apelsin)
2 spl kartulitärklist
2 dl Santa Maria kooresemat kookospiima (roosas 400 ml pakis ilma lisaaineteta)
6 spl palmisuhkrut

Vahustasin koos munad ja palmisuhkru, lisasin tärklise, mahla ja kookospiima. Vahustasin koos läbi, valasin ettevaatlikult põhjale.
Küpsetasin 200kraadise ahju keskmises osas. 10 min pärast oli kook pealt pruun, kuid alt alles vedel. Katsin fooliumiga ja küpsetasin veel umbes 10 minutit.

Meeldiva karamellise maitsega kook, kate jäi kergelt kreemjas, pealispind sametine.

Õhtusöögiks sõin vanaema juures keedetud kartuleid, ahjuliha ja kurki.
Hiljem sõin veel mureleid ja aprikoose.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar