Hakkan siia selle postituse alla lisama soolaseid küpsetisi, et hiljem oleks soovi korral hea kiiresti üles leida.
Alternatiiv porgandipirukale
Piimavaba, munavaba, gluteenivaba alternatiiv porgandipirukale.
Tegin teistele lehttaignast porgandipirukaid ja kuna ma pole veel jõudnud gluteenivaba taignani, millest saaks vormida pirukaid, siis leidsin sellise alternatiivse lahenduse, mis ausalt öeldes on küll üsna hale lahendus, aga midagi siiski.
Lõikasin riisigaletid neljaks ja katsin porgandipiruka täidisega (keedetud porgand, praetud sibul, sool, pipar). Panin mõneks minutiks ahju ja oligi valmis.
Lõhe-riisipirukas
Põhi:
2,5 dl ehk 200 g pruuni keetmata riisi; keedetult kokku vajutatult 7 dl
250 ml (1 pakk) kaera kooreasendajat (vt. fotol)
0,5 tl soola
3 muna
Soolaga maitsesatud vees keedetud riis kurnata sõelal, mitte pesta.
Munad kloppida lahti, lisada sool ja kaera kooreasendaja. Munasegu segada riisiga. Panna küpsetuspaberiga kaetud ristküliku kujulisse vormi. Sinna peale valada kate, mis valada omakorda üle muna-kookospiima seguga. Küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas umbes pool tundi kuni toit on valmis.
Kate:
1 lõhefilee (pool keskmise suurusega lõhet)
1 keskmise suurusega suvikõrvits (peenike roheline)
1 sibul
1 tl soola
1 tl Meira grillmaitseainet.
Lõhefilee lõigata kuubikuteks, praadida vähese oliiviõliga poolküpseks, maitsestada soolaga.
Teisel pannil praadida küpseks suvikõrvitsakuubikud ja hakitud sibul. Lisada sool ja maitseaine.
Praadimise lõpus lisada poolküpsenud lõhekuubikud suvikõrvitsakuubikutele ja kuumutada koos kergelt läbi.
Katte peale:
1,75 dl Santa Maria kreemisemat kookospiima (vt. fotol)
3 muna
0,5 tl soola
Enne küpsetamist:
Sobib süüa ka vormitoiduna. Soojalt vist isegi parem.
Alternatiiv porgandipirukale
Piimavaba, munavaba, gluteenivaba alternatiiv porgandipirukale.
Tegin teistele lehttaignast porgandipirukaid ja kuna ma pole veel jõudnud gluteenivaba taignani, millest saaks vormida pirukaid, siis leidsin sellise alternatiivse lahenduse, mis ausalt öeldes on küll üsna hale lahendus, aga midagi siiski.
Lõikasin riisigaletid neljaks ja katsin porgandipiruka täidisega (keedetud porgand, praetud sibul, sool, pipar). Panin mõneks minutiks ahju ja oligi valmis.
Lõhe-riisipirukas
Põhi:
2,5 dl ehk 200 g pruuni keetmata riisi; keedetult kokku vajutatult 7 dl
250 ml (1 pakk) kaera kooreasendajat (vt. fotol)
0,5 tl soola
3 muna
Soolaga maitsesatud vees keedetud riis kurnata sõelal, mitte pesta.
Munad kloppida lahti, lisada sool ja kaera kooreasendaja. Munasegu segada riisiga. Panna küpsetuspaberiga kaetud ristküliku kujulisse vormi. Sinna peale valada kate, mis valada omakorda üle muna-kookospiima seguga. Küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas umbes pool tundi kuni toit on valmis.
Kate:
1 lõhefilee (pool keskmise suurusega lõhet)
1 keskmise suurusega suvikõrvits (peenike roheline)
1 sibul
1 tl soola
1 tl Meira grillmaitseainet.
Lõhefilee lõigata kuubikuteks, praadida vähese oliiviõliga poolküpseks, maitsestada soolaga.
Teisel pannil praadida küpseks suvikõrvitsakuubikud ja hakitud sibul. Lisada sool ja maitseaine.
Praadimise lõpus lisada poolküpsenud lõhekuubikud suvikõrvitsakuubikutele ja kuumutada koos kergelt läbi.
Katte peale:
1,75 dl Santa Maria kreemisemat kookospiima (vt. fotol)
3 muna
0,5 tl soola
Enne küpsetamist:
Küpsenult:
Pirukas kasutatud kookospiima ja kaera kooreasendaja pakendid:
Riisijahust köögivilja-šampinjonipitsa
Kuna viimaste nädalate katsetuste tulemusena on juba väga tõenäoline, et mul on lisaks sellele, et ma ei talu piima ja piimatooteid, ka gluteenitalumatus, siis kui ülejäänud perele tegin traditsioonilist pitsat, proovisin ka endale lohutuseks midagi pitsasarnast teha.
Pitsapõhi:
2 dl riisijahu
2 muna
1 dl vett
0,5 tl soola.
Vahustasin munad kergelt vahtu, segasin teiste koostisainetega. Valasin taigna küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi, sest tainas jääb vedel.
Hakkasin tegelema katte koostisainetega ja kuna ei teadnud, milliseks see taina süldse küpseb, siis panin taigna ilma katteta 5 minutiks ahju, aga seda poleks tohtinud teha, sest selel ajaga oli tainas juba pealt küpsenud ja pärats lisatud katteained ei jäänud enam põhja külge.
Kate:
aurutasin külmunud segu (suvikõrvits, aedoakaunad, romaani lillkapsas, paprika, sibul, mais) ja kunagisets täidetud šampinjonide tegemsiets järgi jäänud ja külmuma pandud šampinjonijalad. Katsin pitsa nendega, lisaks raputasin kuivatatud basiilikut.
Küpsetasin 10-15 minutit.
Pitsa oli kergesti lõigatav. Kirjeldaksin seda pitsapõhja kui kõvemat sorti ilma suhkruta tehtud pannkoogitainast.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar