pühapäev, 24. juuni 2018

Vormitoidud

Hakkan selle postituse alla lisama vormitoite, et oleks hiljem hea ühest kohast leida.

Lõhe-riisivorm 



















Põhi:

2,5 dl ehk 200 g pruuni keetmata riisi; keedetult kokku vajutatult 7 dl
250 ml (1 pakk) kaera kooreasendajat (vt. fotol)
0,5 tl soola
3 muna

Soolaga maitsesatud vees keedetud riis kurnata sõelal, mitte pesta.
Munad kloppida lahti, lisada sool ja kaera kooreasendaja. Munasegu segada riisiga. Panna küpsetuspaberiga kaetud ristküliku kujulisse vormi. Sinna peale valada kate, mis valada omakorda üle muna-kookospiima seguga. Küpsetada 200kraadise ahju keskmises osas umbes pool tundi kuni vormitoit on valmis.

Kate:
1 lõhefilee (pool keskmise suurusega lõhet)
1 keskmise suurusega suvikõrvits (peenike roheline)
1 sibul
1 tl soola
1 tl Meira grillmaitseainet.

Lõhefilee lõigata kuubikuteks, praadida vähese oliiviõliga poolküpseks, maitsestada soolaga.
Teisel pannil praadida küpseks suvikõrvitsakuubikud ja hakitud sibul. Lisada sool ja maitseaine.
Praadimise lõpus lisada poolküpsenud lõhekuubikud suvikõrvitsakuubikutele ja kuumutada koos kergelt läbi.

Katte peale:
1,75 dl Santa Maria kreemisemat kookospiima (vt. fotol)
3 muna
0,5 tl soola

Enne küpsetamist:

Küpsenult:

 Sobib süüa ka pirukana.

Vormitoidus kasutatud kookospiima ja kaera kooreasendaja pakendid:




Riisi-brokolivorm:
1 liiter keedetud pruuni riisi
7 muna
400 g külmutatud brokolit
natuke külmutatud lillkapsast ja rooskapsaid 
soola
paprikapulbrit

Segasin kõik kokku. Köögiviljad paningi külmunult. Valasin ahjuvormi, küpsetasin kuni muna oli hüübinud. Kuna toitu vaadates selgus, et osa köögiviljadest eraldanud veest on jäänud toidu sisse eraldi ja muna pole seda sidunud, siis kloppisin lahti veel 2 muna ja katsin toidu sellega pealt ja panin veel ahju kuni ka need munad olid hüübinud.



Riisivorm lillkapsa ja šampinjonidega:

1 liiter eelmisest päevast jäänud keedetud pruuni riisi
400 g pakk külmutatud lillkapsast
250 g karp šampinjone
1 sibul
5 muna
sool
1 pk (125 g) mozzarellat

Hakkisin šampinjonid, kuumutasin neid pannil kuni vesi oli kadunud, siis lisasin hakitud sibula.
Riisi segasin kuumutatud šampinjonide, külmutatud lillkapsa, soola ja munadega.
Valasin kõik  küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi, katsin pealt mozzarellaviiludega. Küpsetasin 200kraadise ahju keskmises osas. Kui juust hakkas kollaseks minema, katsin vormi pealt küpsetuspaberiga (fooliumit ei olnud) ja küpsetasin, kuni munad olid hüübinud.
Kartuli-spinati-munavorm

Mul on südamekujuline väike ahjuvorm rõngasvormi põhimõttel. Tegin selle sisse vormitoidu ja lõikasin sealt jupid, seetõttu näeb see vormiroog selline kummaline välja.
Vormitoidud olid keedetud kartuliviilud, külmutatud sulatatud spinat ja munad.


Muffinivormides küpsetatud forelli-munaroog 






















eelmisest päevast järgi jäänud küpsetatud forell
sulatatud külmutatud spinat
muna
sool

Panin õliga määritud vormide põhja tükeldatud forelli, sinna peale laotasin sulatatud kuivaks pigistatud hakitud spinati ja sinna peale muna. Ühte pessa tuli 1/2 - 2/3 muna, raputasin peale soola ja küpsetasin ahjus kuni muna oli hüübinud.

Tagantjärgitarkusega võiks öelda, et natuke muna oleks pidanud panema kõigepealt põhja ja siis alles forellitükid, sest kala jäi põhja külge kinni.


Kartuli-brokolivorm

Mõtlesin, millist rakendust eilsetele kartulitele leida ja kuna mul külmutatud köögiviljad ka seisavad kapis, sest toored tunduvad juba paremad, siis tegin sellise toidu.
Panin ümmarguse koogivormi põhja küpsetuspaberi, sinna peale lõikasin paksu kihi eelmisest päevast jäänud keedetud kartuleid. Sinna peale 400 g pakk külmutatud brokolit ja värviks veidi punast paprikat. 
Kloppisin lahti 14 muna (peaaegu 3 muna sööja kohta), lisasin 10 spl vett, soola, paprikapulbrit. Valasin munasegu ülejäänud toiduainete peale ja küpsetasin 200kraadises ahjus, kuni munad olid hüübinud.
Lisandiks lehtsalat, porgand, kuhu lisasin oliiviõli, peet, naat, murulauk.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar